Test nettskyen for 1000 dollar

nordlys

Kommunalminister Jan Tore Sanner åpnet 21. september IBM sitt datasenter i Norge. Frem til 12. desember er det anledning til å prøve nettskyen uten å bruke egne penger. Datasenteret er en drøm for de som ønsker å etablere infrastruktur og/eller flytte den de har til et sted hvor andre tar ansvar for investering og drift. Samtidig åpner det muligheten til å skalere kapasiteten ned og opp etter kundetilgang og sesong.

http://www.digi.no/artikler/ibm-apner-nytt-datasenter-for-skylagring-utenfor-oslo/358399

Datasenteret i Oslo er en del av IBM sin globale infrastruktur som er knyttet sammen med et privat nett. Det private nettet er beskyttet mot hackere og andre uvedkommende og til disposisjon for kunder av Softlayer. Gjennom privatnettet kan du flytte data og drive databehandling på de steder hvor aktiviteten er. Hvorfor skal maskinene som betjener kontoret eller kundene i Singapore stå i Norge når det er like enkelt og ha de i Singapore?

Datasenteret er overvåket og bemannet 24/7/365. Det betyr at når noe går i stykker er feilretting startet inne 20 minutter. Det er komplett oppsett med reservedeler bak datasenterets lukkede dører. Fysisk sikring, kontinuerlig overvåking og norsk personell gjør skyen til et sikkert sted å utføre databehandling.