Private datarom – enkelt og billig?

Private Cloud

Gartner opererer med ulike definisjoner av infrastruktur. De krever at en cloud infrastruktur skal være automatisert og ressurser levert innen en time. Alle datarom er i liten eller stor grad virtualisert. Veldig mange hevder at deres virtualiserte infrastruktur er en skyløsning. Det å ta skrittet fra en virtualisert til en automatisert infrastruktur er vanskelig. Utviklingen i industrien viser det.
På globalt nivå er det i dag 4 leverandører (IBM, Google, Amazon og Microsoft) som lever en sky basert infrastruktur. De andre har gitt opp. Den siste var HP som avsluttet sin Helion Cloud Infrastructure. Også IBM var i problemer inntil oppkjøpet av SoftLayer sommer 2013.
På regionalt nivå (Norden) jobber også aktørene med å etablere sine skyløsninger. EVRY startet sitt Future Proof prosjekt for mer enn 4 år siden med planer om å bygge sin egen løsning. Også de måtte gi opp og signerte i stedet en avtale med IBM om driftstjenester som inkluderte milliardinvesteringen ved SoftLayer sitt datasenter på Fet i Norge.
Hvorfor er det så vanskelig? Det er sikkert mange svar og i alle fall mange meninger. De fleste er enige om at det er store utfordringene å bygge en infrastruktur som tåler skalering (hyperscale). Automatisering av infrastrukturen krever disiplin for å velge få og riktige standarder. Hensikten med en sky basert infrastruktur er å ha tilgang til en sikker, elastisk og automatisert serverplatform. Det er komplisert å bygge, krever investeringer og tar lang tid å realisere.
Et alternativ til å investere er å leie infrastruktur av IBM Cloud. IBM Cloud tilbyr deg å etablere din egen nettverks arkitektur, utnytte virtuell server tjenesten som du kan benyttes i kombinasjon med fysiske maskiner. Det er en mye raskere, mye tryggere og mye billigere vei til Private Cloud.