VMware 6 er tilgjengelig for leie hos IBM Cloud

VMware i skyen

IBM Cloud har tilgjengelig for leie VMware  ved leie av Bare Metal maskiner på månedsbasis. Med VMware har prismodellen blitt vesentlig forenklet og det benyttes nå en enklere per prosessor eller per prosessorsokkel prismodell.

  • vSphere  – inkluderer vSphere hypervisor, vCenter lisens, vCloud Connector
  • vCenter er tilgjengelig uten ekstra kostnad på alle Bare Metal servere som provisjoneres med VMware.

Flere tilleggstjenester er planlagt å komme utover året, slik som vRealize Operations, NSX, vSAN og Site Recovery Manager.

VMware ESXi 5.5 er fortsatt tilgjengelig for alle maskiner på månedsleie – ESXi 5.1 på noen færre. For timeleide Bare Metal maskiner kan du leie ESXi 5.5.

For VMware ESXi 5.5 er prismodellen annerledes – her er SoftLayer pålagt å fakturere samlet, forbrukt RAM allokert til alle VMer kjørende på en server med VMware installert. Leierisen er $15/GB – ~121 NOK / GB – allokert til virtuelle maskiner.

For kunder som har egne lisensavtaler med VMware og som ønsker å fortsette å benytte disse, så kan du leie alle SoftLayer sine Bare Metal maskiner uten OS og installere din egen SW – BYOL.

For mer om VMware hos SoftLayer, besøk gjerne deres omfattende «Deploy VMware@SoftLayer»-dokumentasjon.

Cloudwalker har erfaring med VMware hos SoftLayer og kan bistå på ulike områder, fra arkitektur og løsningsdesign til automasjon, skripting og implementering av løsning. Kontakt oss gjerne.

Om Cloudwalker
Cloudwalker AS er et norsk selskap som er spesialisert på bruk av skyteknologi. Selskapet leverer rådgiving om bruk og implementering av skytjenester. Selskapet har erfaring og kompetanse på løsninger fra SoftLayer. Cloudwalker hjelper deg til å ta i bruk løsninger fra skyen på en trygg måte. Vi gir deg lokal kompetanse med global leveranse.